Saturday, August 13, 2011

Bukan pasal kuih raya

Entry ini ditulis sambil ditemani bubur corn.Kena panggil BUBUR CORN sebab bila dekat nursery,bila aku sebagai guru yang ceria cakap 'Okayyyyy,today kita nak makan BUBUR JAGUNG yeayyy!!!', budak budak bajet urban buat muka blurrr.Macam bagus betul budak-budak zaman pavilion ni.

.
So there's barely 2 weeks left before I leave this place and the kids.Damn.Aku tak pernah jadi yang meninggalkan sebab selalu jadi yang ditinggalkan.Oh macam ni rupanya rasa meninggalkan yang ditinggalkan.Oh,macam ada internal meaning if you know what I mean. (:
Jadi untuk menjadi yang bakal meninggalkan ,like seriously I dont have the heart to leave them.Siapalah nak jadi cikgu awak-awak semua nanti,siapa lah yang akan cuci bontot-bontot comel kalian nanti.Siapalah yang akan redha je bila awak-awak semua muntah susu dekat baju kurung kesayangan cikgu.Siapa lah yang akan selalu tertidur sekali sewaktu dodoikan awak-awak semua.Paling penting,siapalah yang nak tolong habiskan bekal-bekal yang mama awak-awak semua bekalkan nanti.Siapa?Cakap dengan cikgu,siapa yang sanggup?*Kipas-kipas diri sendiri*


Oh sebenarnya nak buat entry pasal cita-cita aku nak buat kuih raya tapi tiba-tiba jadi entry bubur jagung.



When you're no longer appreciated,you move on.



3 comments:

  1. takde sapaa yg berani ambik tmpt cikguuu.. haha

    ReplyDelete
  2. sejak bila myra jadi cikgu haha. so sweet :)

    ReplyDelete