Saturday, November 20, 2010

10 perkara kenapa Putri Wahida tetap jadi kawan baik saya

1.Sebab bilik tidur dia colour purple ,furniture semua colour putih exactly macam bilik saya.Oleh itu bila pergi lepak rumah dia memang tak akan ingat nak balik sebab rasa macam lepak kat rumah sendiri .

2. Sebab perempuan ni akan jadi paling excited kalau saya bukak aircond kat bilik.Apahal tah.

3.Sebab dia suka Britney Spears.Kalau buka almari bilik dia zaman sekolah dulu,hambik kau terpampang poster Britney sebesar-besar alam huh konon ambik feel lah tu nak pakai baju nak siap kena pandang muka Britney dulu.

4.Sebab perempuan ni nampak je macam otai/gengster/paling anti junior gedik-gedik kat sekolah- dulu,pernah keluar masuk bilik penolong kanan segala.Tapi cuba check beg sekolah dia mesti ada set makeup baru beli dekat Watsons.HAHA.

5.Sebab we dont do what the other typical bestfriends would do like holding hands,hugs,kissses and stuff.Because it just feel awkward.Tapi saya dalam diam,memang jealous gila bebi bila dia dengan kawan perempuan lain boleh pegang-pegang tangan peluk peluk.Dengan aku kau tak hingin kan takpe.Ok sekarang kau dah tahu.HAHA.

6.Sebab tak sangka orang yang selalu buli saya masa tadika,rambut saya yang selalu bertocang dan diikat tinggi selalu musnah gara-gara perempuan ni.Selalu gerun nak pergi tadika setiap hari pun sebab perempuan ni lah.Tapi ironically,boleh jadi kawan paling awesome sampai sekarang.

7.Sebab dia ada papa yang paling sporting dalam duniaaaa.Papa dia selalu kidnap saya lepas tuition siap call mak saya,"Pn Zakiah,I dah kidnap your daughter.Hahahaha." Lepastu bawak saya dengan Putri pergi jalan-jalan-makan-makan seronoknya hanya saya yang tahu walaupun saya takdelah lah tunjuk sangat excited saya tu.

8.Sebab dia ada habit yang pelik sebelum tido dimana saya kena garu-garu tangan dia dulu sebelum tido.KAHKAH.The cutest secret revealed!

9. Sebab we are totally different.Macam dia lagi suka beli Galaxie dari Cleo.Atau macam dia lagi suka pakai lipgloss bila saya lagi suka eyeliner.Ataupun macam dia power gila park kereta dari belakang,saya nak park kereta macam biasa pun siap bergesel dengan kereta sebelah lagi.Hah kan beza tu.

10.Sebab you are special.Tengok gambar bawah pun dah tahu betapa istimewanya awak.


I know I don't always talk about you but I want you to know that you are missed!

5 comments:

  1. haha.10 paling cool! "istimewa" habis.

    ReplyDelete
  2. haha.ucitot.ucitot.sangat ucitot.

    ReplyDelete
  3. HAHAH apekedehal nak garu2 tangan sebelum tido? comel gila perangai. hahahah

    ReplyDelete